מתכונים

לזניה טבעונית, פוסט שפורסם בבלוג של טבעוניות נהנות יותר

לזניה עם גבינת קאשיו

תחליף גבינה צהובה טבעוני בריא וביתי לפיצה :

עבור בערך מגש פיצה אחד:

  • חבילת טופו
  • 250 גרם גרגירי חומוס מבושלים מכל זן שיש (אפשר מקופסת שימורים)
  • חצי כוס שמרי בירה
  • שליש כוס שמן זית ומעט מלח

מגרדים את גרגירי החומוס על גבי פומפיה (זה מעט שורט את הידיים אבל מאוד פשוט וקל), מגרדים גם את הטופו באותו אופן, מערבבים ביחס של 1:1 או פחות חומוס, מוסיפים שמרי בירה, שמן זית ומלח לפי הטעם. מפזרים מעל הפיצה ואופים בתנור ללא יותר מ 20 דקות (לשים לב שלא נשרף)

תחליף גבינה אחר בריא לא פחות, ומוצלח הרבה יותר למדתי להכין ממסעדת פורטבלו, מסעדה טבעונית איטלקית בפורטלנד. הרעיון הוא להכין גבינה מאגוזי קשיו שמראש כבר נוזלית מספיק ואז נראית גם ממש כמו גבינה על פיצה

פיצה על טורטייה מחיטה מלאה עם גבינת קשיו - בתנור

מתכון (אפשר למצוא אותו במסגרת המתכונים מהסדנא שעשיתי יחד עם אורי)

גבינת" קשיו:
1 כוס אגוזי קשיו מושרים במים לפחות 5 שעות
מיץ מ 1/2 לימון בינוני
1 כף טחינה גולמית מלאה (לא חובה)
1 כף שמן זית או שמן זרעי ענבים
1 שן שום כתושה
מעט מלח
1-2 כוסות מים קרים

מורחים את הגבינה בעזרת כף. למעשה לא מורחים אותה אלא "משפריצים" אותה על גבי הפיצה כדי שתראה כמו גבינה מותכת (משהו כמו חתיכות מוצרלה גדולות ולא סימטריות שנמסו להן). אחרי 5-10 דקות בתנור זה יראה לגמרי כמו גבינה מותכת. מומלץ!

פיתות ביתיות

עם הבצק הזה אפשר להכין גם פיצות וגם פיתות מחבת דקות (בסגנון לאפה) או פיתות כיס אמיתיות שאפשר למלא, זה בצק פיתות קלאסי ששודרג לכיוון בריאותי אחרי ניסוי וטעייה. הקמח שאפשר להשתמש בו הוא שילוב של קמח לבן, מלא, חומוס, עדשים, כוסמין. כמובן שלא כולם יחד אבל שילובים טובים יכולים להיות 3 כוסות קמח כוסמין מלא, 2 כוסות קמח חומוס או 2 כוסות קמח מלא, 2 כוסות קמח לבן, כוס קמח עדשים.

  • 5 כוסות קמח (אפשר לשלב בין קמח לבן, קמח מלא, קמח חומוס, ופשתן טחון)
  • 500 מ"ל מים חמימים
  • שליש כוס שמן זית (אפשר גם פחות)
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כף שמרים יבשים
  • אופציה – עלי זעתר יבשים (לא התבלין) או אורגנו

ממיסים את הסוכר והמלח במים, מוסיפים את השמן, קמח ולבסוף את השמרים, מערבבים ולשים לבצק מוצק וגמיש. מתפיחים בין שעה ללילה במקרר תלוי כמה זמן יש לכם. מרדדים דק ועושים צורות בעזרת כוס גדולה. מחממים את התנור לחום מקסימלי ואופים עד שהפיתה מתנפחת באויר (כיס) ומשחימה מעט, מוציאים מהתנור ומכסים במגבת (כדי שלא יתייבשו)

אם רוצים פיתות במחבת מרדדים דק, ואופים במחבת נון סטיק כבדה שחוממה מראש ללא שמן עם מכסה.

המתכון הזה זכה להכלל בפוסט יום העצמאות של אורי שביט הטבעונית שלימדה אותנו להנות יותר

לאחרונה אילתרתי יחד עם איתי, הבן השני שלי, בעזרת הבצק של הפיתות גם לחמניות חביבות מאוד שקראנו להן "לחמניות הפתעה". הרעיון הוא די פשוט – אחרי שהבצק תפח מכינים ממנו כדורים קטנים שאותם ממלאים (בדומה לאיך שמכינים קובה) במילוי טעים. אנחנו הכנו שילובים של עלי תרד ובצל שאלוט קצוץ דק, פסטו, טפנד זיתים, וברוסקט של עגבניות (העגבניות והטפנד קנויים). הוספנו שומשום מלמעלה לקישוט. קראנו לזה לחמניות הפתעה כי אחרי שזה מוכן אי אפשר לדעת איזה מילוי אתה עומד לאכול …

לחמניות הפתעה

גם את המתכון שלי לחומוס אפשר למצא כאן

מתכון לקציצות ירוקות של שאריות

גלידה טבעונית ביתית (או יותר נכון מילק שייק)

מקפיאים פירות מכל סוג שאוהבים (תותים, פירות יער, בננות, מלון, מנגו, וכו)

טוחנים בבלנדר חזק (שטוחן קרח) על כל כוס פירות קפואים, תמר אחד, ורבע כוס חלב צמחי (קוקוס הכי טעים אבל סויה ושקדים גם הולך). לא לטחון יותר מדי זמן כי העיסה נמסה.

  • תוספת בריאותית – לפני שמוסיפים את הפירות – טוחנים עם החלב והתמרים גם עלים ירוקים, אחרי שמתקבל שייק ירוק מוסיפים פירות (אפשר גם זרעי פשתן או זרעי ציה)
  • ניתן כמובן לשנות את יחס הפירות והחלב לפי מידת הסמיכות הרצויה, להוסיף עוד תמר אם זה לא מספיק מתוק.
  • לא כדאי לערבב יותר מדי סוגי פירות יחד
  • שכלול של טעם – להחליף את החלב בשמנת קוקוס. יוצא מדהים אבל משמין יותר

פסטו ביתי עם המפ (Hemp) 

המפ הוא זרע קטן ועתיר יתרונות תזונתיים (למשל אומגה 3, חלבון, ברזל) בעל טעם שמזכיר מעט צנובר וקשר משפחתי מפוקפק לקנאביס. התכונה האחרונה הופכת אותו לנדיר עד לא קיים במדינות מסוימות ויקר להחריד באחרות. כאן ניתן להשיג אותו במחיר סביר. נהוג להוסיף אותו למאכלים קרים בגלל שהאומגה 3 אינו שורד בחום, ואז הוא משתלב יפה בסלטים ורטבים, אנחנו משלבים אותו בפסטו.

מכינים את הפסטו כרגיל עם מעט צנוברים, ומוסיפים את זרעי ההמפ לאחר ההכנה ומערבבים. הטעם המתקבל כמעט זהה לטעמו של פסטו רגיל

אתם מוזמנים להתרשם גם מאלבום תמונות האוכל שלנו בפייסבוק

13 מחשבות על “מתכונים

    • הי
      אני לא חושב שזה יצא אותו דבר
      אפשר לנסות ללא מתפיח בכלל וללוש הרבה יותר זמן
      זו טכניקה עתיקה יותר שבה השמרים מיוצרים באופן טבעי מהאוויר
      הפיתה ההודית – נאן עושים ככה

  1. הי לגבי ההמלצה שלך לקנות זרעי המפ דרך אמזון, אם אתה לא מכיר אז כדאי לך אתר שנקרא iherb.com ויש להם מלא מוצרים במחירים מאד טובים ובאיכות מעולה ! בקניה ראשונה תקבל הנחה של 5-10 דולר עם הקוד NOM309 בהצלחה

  2. ביתי בת ה 17שהחליטה להיות טבעונית יוצאת למשלחת לפולין לשבוע מה אפשר להכין לה?עוגיות קווקר הכנתי לה (טבעוניות כמובן)דברים שישביעו וגם לא יתקלקלו.

    • אפשר לקחת פירות יבשים, אגוזים, שקדים, צימוקים ותמרים.
      קרקרים (לחמית מכל מיני סוגים) ואפילו ממרח כמו חמאת בוטנים, או שקדיה וריבה שיחיזיקו מצוין בלי קירור
      גרנולה, קורנפלקס, או מוזלי
      חלב או שוקו סויה עמיד (יש גם באריזות קטנות, כך שהיא לא תצטרך קירור אחרי הפתיחה)
      חטיפי אנרגיה טבעוניים

      אפשר כמובן גם לקחת שימורים של ארוחות שלמות (חומוס, אפונה, תירס, פירות) אבל אני מניח שברוב הארוחות יהיו מרכיבים טבעונים כמו אורז, תפוחי אדמה, ירקות ופירות טריים.

  3. היי אסף,

    שמי נעה , אני מנהלת תחום מתכונים וכתבות אוכל. באתר Picrest.co.il
    נשמח לשתף אותך באתר החדש שלנו. שם תוכל לעלות פוסטים כולל תמונה של כל מנה ומנה מהאתר שלך. בתמורה תקבל לינק לכתבה או למתכון.
    ההרשמה לאתר והעלאת התמונות הנה בחינם.
    המטרה היא, ליצור טראפיק ייחודי וממוקד לאתרי אוכל ומתכונים עם צילומי אוכל מיוחדים (ארט).
    כל המתכונים, כל הבלוגרים, וכל כתבות האוכל במקום אחד!
    כבר היום נמצאים באתר מיטב הבלוגרים ואתרי המתכונים הטובים ברשת.
    נשמח לארח אותך אצלנו באתר..
    .
    בברכה,
    נעה, מנהלת תחום מתכונים וכתבות אוכל. באתר Picrest.co.il

  4. לפיתה שמתי את כמות המים שאמרת עם שלוש כוסות קמח כוסמין ו2 קמח לחם לבן. יצא מאוד רטוב ככה שהייתי צריכה להוסיף לפחות, אם לא יותר, כוס קמח. איך זה אצלך?

    • הי אלה
      קמח לבן דורש הרבה פחות מים מקמח מלא. ובכלל קמחים שונים נוטים לדרוש כמויות שונות של מים כך שאין מה לדאוג זה אמור לעבוד לא פחות טוב למרות השינויים

      • תודה. האמת יצאו פיתות מדהימות אבל רק בנגלה השניה. משום מה התבנית הראשונה לקחה זמן רב ולא יצאה טוב ואילו בתבנית השניה תוך 10 דקות היו פיתות מעולות.עוד שאלה- כשאתה כותב לרדד דק דק, על כמה מילימטרים בערך מדובר? אני רידדתי בערך ל8 מ"מ

        • יופי. כיף לשמוע!
          צריך להקפיד שהתנור יהיה מאוד מאוד חם לפני שמכניסים אליו פיתות, יכול להיות שזו הסיבה שהתבנית הראשונה לא יצאה טוב כמו השניה
          לגבי כמה לרדד – אני לא ממש מדדתי אבל 8 מ"מ נשמע טוב. (אפשר לשחק קצת עם העובי ולקבל פיתות עבות או דקות יותר בהתאם להעדפה שלך)

          השלב הבא זה בצק של 100% קמח מלא!

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s