מתכונים מהסדנא עם אורי שביט

במהלך יולי העברתי יחד עם חברתי הטובה אורי שביט מהבלוג טבעוניות נהנות יותר את סדנת הבישול הטבעוני המיוחדת להורים טבעונים. ואלו המתכונים שעשינו שם

שייק ירוק למתחילים ולילדים בררנים

חומרים ל-4 כוסות

1 כוס חלב סויה
2 בננות
2 תמרים
1 מנגו חתוך או 2 נקטרינות חתוכות או 1 כוס מלון
1/2 כוס קרח
1-1.5 כוסות מים
חופן עלים ירוקים (תרד או חסה ערבית או פטרוזיליה)

+ מניחים בבלנדר חזק את העלים ומעליהם את הפירות ולבסוף את החלב והקרח. מוסיפים מעט מים ומתחילים לעבד עד לקבלת שייק חלק – מוסיפים עוד מים בהתאם למידת הסמיכות הרצויה.

 


 

רולים של דפי אורז שילדים אוהבים

חומרים ל 20  רולים

?? טופו, חתוך לרצועות
למרינדה של הטופו:
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס מייפל
1/4 כוס סויה
1/3 כוס מים

??  דפי אורז

אטריות אורז דקיקות מבושלות לפי ההוראות על האריזה (אם אין הוראות: להשרות את האטריות במים חמים מאוד למשך 2-4 דקות) ולקרר מיד

מעט שומשום שחור לקישוט (לא חובה)

נענע, בזיליקום, כוסברה קצוצים גס

עלי חסה מסולסלת (חתוכים ללא החלק הקשה)

חצאי אבוקדו פרוסים דק או מלפפון או מנגו

לרוטב

1/2 כוס חמאת שקדים ("שקדיה")

1/2 כוס מים קרים

3 כפות מיץ לימון

3 כפות סירופ מייפל

3 כפות סויה

3 שיני שום כתושות

מעט כמון (אופציה)

קמצוץ פלפל אנגלי טחון או צ'ילי יבש (לא חובה)

מעט מלח

חותכים את הטופו לרצועות בעובי חצי סמ רוחב סמ ומשרים במרינדה של מייפל, סויה ושום כשעה (או לפחות 10 דקות). אופים בתנור כעשר דקות, אם צריך, הופכים צד ועוד 2 דקות. (אפשר גם במחבת)

מרטיבים את הדף אורז עד לריכוך ומניחים על משטח נקי (אפשר על מגבת נקיה לחה)

מפזרים מעל שומשום שחור ואת העלים הירוקים הקצוצים

שמים את כל מה שרוצים ברול, מגלגלים, סוגרים וחוצים ל 2 באלכסון

מגישים עם הרוטב בצד

 

 


 

גבינת קשיו של אסף (רב תכליתית)

3 כוסות אגוזי קשיו מושרים במים לפחות 5 שעות
מיץ מ 1/2 1 לימונים בינוניים1-2 כוסות מים קרים
2 כפות טחינה גולמית מלאה (לא חובה עבור הגבינה לפיצה)
חצי כוס שמן זית או שמן זרעי ענבים (או שמן איכותי אחר ללא טעם דומיננטי מדי)
4 שיני שום (אפשר גם אבקת שום איכותית)
כפית מלח

+טוחנים את כל המרכיבים יחד במעבד מזון או בלנדר חזק, עד לקבלת משחה אחידה וחלקה.
+אם הבלנדר לא מספיק חזק, אפשר להוסיף יותר מים ולייצר גבינה דלילה יותר, ולאחר מכן "לרכז" אותה בעזרת בד גבינות.

פיצה טורטיה מהירה

רוטב עגבניות לפיצה

6  עגבניות קצוצות

 10 שיני שום כתושות

צרור בזיליקום טרי (רק העלים)

1  כפית סוכר

2  כפיות מלח

4  כפות שמן זית

4  כפות רסק עגבניות

2 כפיות אורגנו יבש

מניחים במחבת עם שמן זית את העגבניות עם השום. מבשלים 10 דקות ומוסיפים את הבזיליקום ואת שאר התבלינים. מסירים מהאש. מקררים וטוחנים במעבד מזון או בלנדר ומוסיפים רסק עגבניות

 

מחממים תנור – על כל טורטיה רוטב עגבניות, גבינת קשיו ותוספות – זיתים, בצל סגול

המבורגר סלק לפי מתכון של הבלוג post punk kitchen

http://www.theppk.com/2012/02/quarter-pounder-beet-burger/

אפשר להקפיא ולחמם. אפשר להכין קטנים יותר. מנה נהדרת להכין משאריות של אורז ועדשים שנשארו (אפילו אם הם מתובלים)

חומרים ל-4 המבורגרים ענקיים או 12 המבורגרים בגודל לביבה ממוצעת

1/4 1 כוסות אורז עגול מלא מבושל (מעט יותר מ ¾ כוס אורז לא מבושל)
1 כוס עדשים חומות או ירוקות מבושלות לריכוך ומסוננות היטב מנוזלים (בערך ¾ כוס לא מבושלות)
1 כוס (3-4 סלקים) סלק לא מבושל ומגורד

½ כוס פירורי לחם
1/2 כפית מלח, פלפל שחור גרוס
3 כפות בצל קצוץ דק מאוד
2 שיני שום כתושות
2 כפות חמאת שקדים או חמאת שומשום
1 כפית טימין (לא חובה)
1/2 כפית זרעי שומר טחונים (לא חובה)
מעט שמן זית

+ מניחים במיכל במעבד המזון  את האורז, הסלק והעדשים וטוחנים גס באמצעות "פולסים" 15-20 פעמים. התערובת המתקבלת צריכה להראות כמו בשר טחון (איכס J)
+ מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים ביד עד לקבלת עיסה אחידה. מניחים במקרר למשך כחצי שעה להתגבשות.
+ מניחים נייר אפייה על גבי משטח העבודה ויוצרים קציצות – כל קציצה מ-1/2 כוס תערובת (רצוי להשתמש ב"רינג" כדי לקבל צורה אחידה).
+ מלהיטים מחבת לטמפרטורה גבוהה מאוד (עדיף מחבת ברזל או נון סטיק). מברישים כל קציצה במעט מאוד שמן זית וצורבים במחבת במשך בערך 5 דקות מכל צד, תלוי בגודל הקציצה. הופכים רק כשהצד צרוב וחרוך מעט. מגישים לצד תוספות או בלחמניה עם מיונז סויה, קטשופ, חרדל, חסה, עגבניה וטבעות בצל.

עוגיות שקדים של רינת – על פי מתכון של אורית אביזמיל

חומרים לכ-40 עוגיות

5 כוסות שקדים פרוסים, ניתן להחליף כוס אחת בשיבולת שועל או אגוזי מלך

2 כפות גדושות קמח מלא או קמח כוסמין או קמח בריא אחר

3 כפות זרעי צ'יה

2 כפות גדושות חמאת שקדים ("שקדיה")
3/4 כוס סירופ מייפל אמיתי

1/2 כוס חלב סויה או כל חלב צמחי אחר

+ מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.

+ בקערה גדולה מערבבים ומקמחים את פרוסות השקדים ב-2 כפות הקמח.

+ מכניסים לבלנדר לפי הסדר את הצ'יה, חמאת השקדים, המייפל והחלב וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד. יוצקים את התערובת הרטובה לקערה עם השקדים ומערבבים היטב בעזרת כף.

+ מניחים עיגולים שטוחים ומרווחים של התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 10-15 דקות (כדאי להעביר למצב גריל ל-5 דקות נוספות, להשחמה ופריכות קלה. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.

בראוניז RAW של הדס לביא פורת

לאיזו תבנית? מתאים לתבנית פיירקס בגודל 20X10 ס"מ  

2 כוסות אגוזי מלך
1 כוס קקאו איכותי
22 תמרים עסיסיים מסוג מג'הול

+ טוחנים את אגוזי המלך במעבד מזון לשבבים קטנים. מוסיפים את הקקאו ולאחריו את התמרים בזה אחר זה וטוחנים לעיסה פירורית עם מעט גושים.
+ משטחים את העיסה בתבנית בגובה 1/2 1 – 1 ס"מ ומאחסנים במקפיא למשך שעתיים לפחות.
+ חותכים לריבועים קטנים ומגישים. לאחר ההקפאה הראשונית שומרים בקירור.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s