מתכונים מהסדנא – אוכל בריא, מהיר וטעים לילדים עם אורי שביט ואסף מבורך

לקראת הביקור והחופשה בישראל, הציעה לי אורי שביט, חברתי הטובה מהבלוג טבעוניות נהנות יותר להצטרף אליה ולעשות יחד סדנת בישול במתכונת שונה מהרגיל – בישול להורים טבעונים. אורי מעבירה סדנאות בישול טבעוני מוצלחות במיוחד כל העת כבר לא מעט זמן, המתכונת משתנה וגם האורחים והנושאים משתנים בהתאם. קראנו לסדנא אוכל בריא מהיר וטעים לילדים. והחלטנו לשתף מהמתכונים המשפחתיים שלנו וגם לפגוש הורים שמעוניים לשמוע וללמוד עוד. אז אחרי הכנות רבות השבוע זה קרה. וזה היה עונג גדול. אלו המתכונים שעשינו שם. 

(אני מתנצל שאין לי תמונות מספיק טובות של המנות שהכנו שם. אבל אם במקרה למישהו מהמשתתפים יש ומוכן לשלוח לי אני מבטיח לעדכן כאן)

2013-07-15 21.02.37

שייק ירוק למתחילים ולילדים בררנים

חומרים ל-4 כוסות

2 בננות
2 תמרים
1 מנגו חתוך לקוביות או 2 נקטרינות חתוכות לקוביות או 1 כוס קוביות מלון
חופן עלים ירוקים (תרד או חסה ערבית או פטרוזיליה)

1 כוס חלב סויה
1/2 כוס קרח
1/2 1 – 1 כוס מים

+ מניחים בבלנדר חזק את העלים ומעליהם את הפירות ולבסוף את החלב והקרח. מוסיפים מעט מים ומתחילים לעבד עד לקבלת שייק חלק – מוסיפים עוד מים בהתאם למידת הסמיכות הרצויה.

 


רולים של דפי אורז שילדים אוהבים

חומרים ל-15 רולים

15 דפי אורז
1 חבילה (300 גרם) טופו, חתוך לרצועות

למרינדה:
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס מייפל
1/4 כוס סויה
1/3 כוס מים

למילוי:
1/2 חבילה (כ-150 גרם) אטריות אורז דקיקות, מבושלות לפי הוראות היצרן ומקוררות מיד
חופן שומשום שחור
עלי נענע, בזיליקום, כוסברה קצוצים גס
עלי חסה מסולסלת (ללא החלק הקשה)
חצאי אבוקדו פרוסים דק או מלפפון או מנגו

לרוטב:
1/2 כוס חמאת שקדים ("שקדיה")
1/4 כוס מים קרים
1 כף מיץ לימון
2 כפיות סירופ מייפל
2 כפות סויה
1/2 כפית שום כתוש
קמצוץ פלפל אנגלי טחון או צ'ילי יבש או כמון (לא חובה)
קמצוץ מלח

+ אופים את הטופו: מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים את רצועעות הטופו, רצוי למשך שעה.
+ מחממים תנור ל-200 מעלות. מוציאים את הטופו מהמרינדה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות, אם צריך הופכים ואופים 2 דקות נוספות. אם רוצים אפשר לצרוב את הטופו על מחבת לוהטת ללא שמן, דקות אחדות מכל צד, להשחמה.
+ מכינים את הרוטב: מניחים את כל החומרים בקערה וטורפים היטב, עד לקבלת רוטב סמיך וחלק.
+ ממלאים ומגלגלים: מרטיבים דף אורז במים חמימים עד לריכוך, ומניחים על משטח נקי (אפשר על מגבת נקיה לחה). מפזרים מעל שומשום שחור ואת העלים הירוקים הקצוצים. מוסיפים אטריות אורז, אבוקדו או ירק אחר, חסה או כל מילוי שאוהבים, מגלגלים וחוצים באלכסון. מגישים לצד הרוטב.

פיצה טורטיה מהירה

2013-07-15 20.27.01

חומרים ל-10 פיצות קטנות

10 טורטיות אישיות או 5 פיתות חצויות
ניתן לקצר תהליכים ולרכוש רוטב עגבניות איכותי מוכן

לרוטב עגבניות:
6 עגבניות, קצוצות
5 שיני שום כתושות
1/2 צרור בזיליקום טרי
1 כפית סוכר
2 כפיות מלח
2 כפיות אורגנו יבש
4 כפות שמן זית
2 כפות רסק עגבניות

ל"גבינת" קשיו:
1 כוס אגוזי קשיו מושרים במים לפחות 5 שעות
מיץ מ 1/2 לימון בינוני
1 כף טחינה גולמית מלאה (לא חובה)
1 כף שמן זית או שמן זרעי ענבים
1 שן שום כתושה
מעט מלח
1-2 כוסות מים קרים

+ מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית במחבת רחבה ומאדים מעט את השום הכתוש (זהירות לא לחרוך). מוסיפים את העגבניות על המיץ והגרעינים ומניחים להתבשל תוך כדי ערבוב מדי פעם, במשך 5-10 דקות. מוסיפים סוכר, מלח, עלי בזיליקום ואורגנו יבש, מערבבים ומבשלים 2-3 דקות נוספות. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים היטב ומסירים מהאש. טוחנים בבלנדר לרוטב חלק.
+ מכינים את ה"גבינה": טוחנים את כל המרכיבים יחד במעבד מזון או בלנדר חזק, עד לקבלת משחה אחידה וחלקה – מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מניחים את הטורטיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים על כל טורטיה רוטב עגבניות ומניחים על הרוטב תלוליות נדיבות של גבינת קשיו. אם רוצים מעטרים בעלי בזיליקום, זיתים, טבעות בצק וכד'. אופים 5-10 דקות עד ששולי הטורטיה מזהיבים והגבינה מבעבעת קלות. מגישים מיד.


2013-07-15 21.09.19

המבורגר סלק לפי מתכון של הבלוג post punk kitchen

http://www.theppk.com/2012/02/quarter-pounder-beet-burger/

מנה נהדרת להכין משאריות של אורז ועדשים שנשארו (אפילו אם הם מתובלים). את ההמבורגרים אפשר להקפיא ולחמם.

חומרים ל-4 המבורגרים ענקיים או 12 המבורגרים בגודל לביבה ממוצעת

1/4 1 כוסות אורז עגול מלא מבושל (בערך 3/4 כוס לפני הבישול)
1 כוס עדשים חומות או ירוקות מבושלות לריכוך ומסוננות היטב מנוזלים (בערך 3/4 כוס לפני הבישול)
1 כוס (3-4 סלקים) סלק לא מבושל ומגורד
1/2 כפית מלח, פלפל שחור גרוס
3 כפות בצל קצוץ דק מאוד
2 שיני שום כתושות
2 כפות חמאת שקדים או חמאת שומשום
1 כפית טימין (לא חובה)
1/2 כפית זרעי שומר טחונים (לא חובה)
מעט שמן זית

+ מניחים במיכל במעבד המזון  את האורז, הסלק והעדשים וטוחנים גס באמצעות "פולסים" 15-20 פעמים. התערובת המתקבלת צריכה להראות כמו בשר טחון (איכס J)
+ מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים ביד עד לקבלת עיסה אחידה. מניחים במקרר למשך כחצי שעה להתגבשות.
+ מניחים נייר אפייה על גבי משטח העבודה ויוצרים קציצות – כל קציצה מ-1/2 כוס תערובת (רצוי להשתמש ב"רינג" או בכוס כדי לקבל צורה אחידה).
+ מלהיטים מחבת לטמפרטורה גבוהה מאוד (עדיף מחבת ברזל או נון סטיק). מברישים כל קציצה במעט מאוד שמן זית וצורבים במחבת במשך בערך 5 דקות מכל צד, תלוי בגודל הקציצה. הופכים רק כשהצד צרוב וחרוך מעט. מגישים לצד תוספות או בלחמניה עם מיונז סויה, קטשופ, חרדל, חסה, עגבניה וטבעות בצל.
+ להכנה בתנור: מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים במשך 10-15 דקות, עד שהקציצות משחימות ומקבלות מעטה פריך.

2013-07-15 21.55.55

עוגיות שקדים של רינת – על פי מתכון של אורית אביזמיל

חומרים לכ-40 עוגיות

5 כוסות שקדים פרוסים, ניתן להחליף כוס אחת בשיבולת שועל או אגוזי מלך

2 כפות גדושות קמח מלא או קמח כוסמין או קמח בריא אחר

2 כפות זרעי צ'יה

2 כפות גדושות חמאת שקדים ("שקדיה")
3/4 כוס סירופ מייפל אמיתי

3/4 כוס חלב סויה או כל חלב צמחי אחר

+ מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.

+ בקערה גדולה מערבבים ומקמחים את פרוסות השקדים ב-2 כפות הקמח.

+ מכניסים לבלנדר לפי הסדר את הצ'יה, חמאת השקדים, המייפל והחלב וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד. יוצקים את התערובת הרטובה לקערה עם השקדים ומערבבים היטב בעזרת כף.

+ מניחים עיגולים שטוחים ומרווחים של התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 10-15 דקות (כדאי להעביר למצב גריל ל-5 דקות נוספות, להשחמה ופריכות קלה. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.

בראוניז RAW של הדס לביא פורת

לתבנית פיירקס בגדול 10X20 ס"מ

2 כוסות אגוזי מלך
3/4 כוס קקאו איכותי
15 תמרים עסיסיים מסוג מג'הול

+ טוחנים את אגוזי המלך במעבד מזון לשבבים קטנים. מוסיפים את הקקאו ולאחריו את התמרים בזה אחר זה וטוחנים לעיסה פירורית עם מעט גושים.
+ משטחים את העיסה בתבנית בגובה 1/2 1 – 1 ס"מ ומאחסנים במקפיא למשך שעתיים לפחות.
+ חותכים לריבועים קטנים ומגישים. לאחר ההקפאה הראשונית שומרים בקירור.

 עוד תמונות באלבום בפייסבוק

מודעות פרסומת

4 מחשבות על “מתכונים מהסדנא – אוכל בריא, מהיר וטעים לילדים עם אורי שביט ואסף מבורך

  1. זו הפעם הראשונה שהכנתי פיצה עם גבינת קשיו במקום גבנ"צ. הפיצה יצאה פשוט נפלאה, הילדים לא הרגישו בהבדל וזללו בהנאה, תודה רבה.

  2. שאלונת,- במתכון להמבורגר סלק, במה אפשר להחליף את חמאת שקדים ?
    המתכונים נראים מעולה, רשמתי חלקם ואנסה בקרוב.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s